De Lijn, Brugge, heeft de eerste volledig elektrische bussen…

elektrische.jpg

bijzonder,brugge

Brugge is uitgekozen om dit project te testen.  Het duurt 12 minuten om de bussen volledig op te laden.  Met een volle batterij kan een bus 45 minuten rijden.  Het opladen gebeurt inductief, de technologie is vergelijkbaar met die van een inductiekookplaat.  Er is plaats voor 44 reizigers (17 zitplaatsen). 

25 gedachten over “De Lijn, Brugge, heeft de eerste volledig elektrische bussen…

 1. Dit juich ik toe.
  Nu nog een manier vinden om de uit zonnepanelen gewonnen electriciteit te bewaren in (herbruikbare) batterijen…

  Like

 2. Ik kan me inderdaad de bussen nog herinneren in de smalle straatjes van Brugge en de toeristen die gewoon oversteken. Denk dat minder uitstoot wel de toekomst is. Maar je zegt dat het werkt als een inductiekookplaat, zijn er onderweg punten ingebouwd dat de bus energie krijgt aangeleverd ? Of zijn de routes zo kort ?

  Like

 3. Maar 17 zitplaatsen ? Zijn daar ook 2 tarieven voor ? Het is de toekomst maar je hoort de bussen, net als de elektrische auto’s, niet meer aankomen. Erg veilig lijkt het me niet. Mensen moeten er nog aan wennen dat een bus geruisloos aankomt. 🙂

  Like

 4. @Goede morgen, Lies. Om even op je reactie te antwoorden: tja, het is misschien wel zware kost maar je kan altijd nog naar de prentjes kijken hé…

  Like

 5. Is dat dan een bus die enkel van het station naar het centrum rijdt en terug ? 45 minuten lijkt wel niet lang al is het opladen dan weer geen probleem. Hybridebussen lijkten me nu toch nog steeds handiger.

  Like

 6. Brugge is dus een schitterende voortrekker op het gebied van schone energie. Hopelijk zal De Lijn dit initiatief ook in andere streken verwezenlijken.
  @Bedankt voor de linken !

  Like

 7. Elise, what a nice bus ! Here in Montreal they are also getting electric buses. I love the colours on this bus ! 🙂

  Like

 8. zie hoe fier de chauffeur onder de woorden ‘elektrische bus’ zit te gniffelen! :-))
  terecht, natuurlijk!

  Like

 9. 45 minuten is niet veel voor een bus. als die gans de dag wil rondrijden is dat dus constant opladen.
  wel proper natuurlijk, geen vuile lucht.

  Like

 10. Geen uitstoot, stiller…, hopelijk geen gevaar voor passanten. Milieubewuste vervoersmaatschappij !

  Like

 11. @Hans: ‘De bussen stoten inderdaad helemaal niets uit, Hans, en De Lijn koopt alleen groene stroom, ook daar is bij de productie geen uitstoot.
  Lie(f)s.’

  Like

 12. Een goede ontwikkeling, zo heb je minder uitstoot in de stad. Het laden gaat bijzonder snel. Nu meer groene energie opwekken voor een beter milieu. Hans

  Like

 13. Ik juich het initiatief zeer zeker toe, al vraag ik me af wat er gebeurt als de bus onderweg bijvoorbeeld in een file terechtkomt en het afleggen van zijn traject langer dan 45 minuten duurt.

  Like

Reacties zijn gesloten.