De witte fiets van de hoop…

brugge, fietsen

Een boodschap/actie van de Brugse Fietsersbond, om aandacht te vragen voor de gevaarlijke situaties voor fietsers aan veel kruispunten in Brugge (naar aanleiding van een recent dodelijk ongeval).

18 gedachten over “De witte fiets van de hoop…

 1. Mooi initiatief. Het maakt voor een poosje indruk, en dat is hopelijk de oplettendheid, voor veel langer. Wel triest dat er eerst iets ernstigs moet gebeuren.
  Koud maar zonnig dagje vandaag meis.

  Like

 2. @Inderdaad, een sober wit bankje, daar is het winter voor, net als die witte fiets. Minder kleur, wegens winter. Hans

  Like

 3. Ik ken één van de initiatiefnemers, hij was vroeger mijn collega. Het ongeval zelf zag er vreselijk uit, dat heb ik van ooggetuigen. Tja, veel mensen begeven zich in het verkeer met een gevoel van gehaastheid, geen rekening houdend met wie wat trager (geworden) is.
  Aangename zondag toegewenst.

  Like

 4. Daarmee is nog maar eens bewezen dat ook fietsers gesensibiliseerd moeten worden en niet enkel de automobilisten schuldig zijn. Nogal wat fietsers mogen eens goed nadenken over de manier waarop ze zich door het verkeer begeven, net als heel wat voetgangers. Enkel dan kan het verkeer echt veilig worden.

  Like

 5. In de jaren 60 was er ook een witte fietsenplan, dan kon iedereen een witte fiets pakken en wegfietsen.
  Ik vind het doel van deze witte fiets veel belangrijker en hoop dat het slaagt, en niet uitgaat als een nachtkaars. Hans
  @Proost.

  Like

 6. Jammer dat men pas de put dempt als het kalf verdronken is. En vaak is één kalf niet genoeg…
  Automobilisten rijden de vouwen uit je broek.
  Afgelopen week stond er een artikel in de krant dat ze in Rotterdam waren gestart met een nieuwe proef: de verkeerslichten voor fietsers zouden allemaal tegelijk op groen springen. Dan hoefden de auto’s en fietsers minder lang te wachten. De proef zou drie maanden duren maar werd na twee weken afgelast: het werd een zootje.
  Ik hoop dat het in Brugge beter afloopt…

  Like

Reacties zijn gesloten.