AVG – GDPR. Privacyverklaring/Wetgeving 2018.

liesonderweg is ervan overtuigd dat de bescherming van de persoonlijke levenssfeer van bezoekers, en van bezoekers die reageren, van groot belang is voor haar blog. Persoonsgegevens worden met de grootst mogelijke zorgvuldigheid behandeld en beveiligd. liesonderweg houdt zich in alle gevallen aan de eisen van de Wet Bescherming Persoonsgegevens.
Gegevens die worden op geslagen:
– voor- en (indien opgegeven) achternaam/nickname
– e-mailadres
– IP-adres
– locatie gegevens
– gegevens over jouw activiteiten op deze website
– lijst met contactgegevens van de bezoeker via een app
– internetbrowser, apparaat type.

Met welk doel en op basis waarvan verwerkt deze website persoonsgegevens ?
– voor het verzenden van een bericht, wanneer er een nieuw artikel wordt gepubliceerd,
– en om contact te kunnen opnemen via e-mail, indien nodig.

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen.
Je hebt het recht om je persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te (laten) verwijderen. Daarnaast heb je het recht om je eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens. Ik wil je er ook op wijzen dat je de mogelijkheid hebt om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via deze link.
Hoe persoonsgegevens beveiligd worden:
liesonderweg neemt de bescherming van jouw gegevens uiterst serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Mocht je toch vinden dat jouw gegevens niet goed beveiligd zijn of er zijn aanwijzingen van misbruik, neem dan contact.
liesonderweg heeft een beveiligde HTTPS verbinding om jouw persoonsgegevens te beveiligen:
Hyper Text Transfer Protocol Secure, afgekort HTTPS, is een uitbreiding op het HTTP-protocol met als doel een veilige uitwisseling van gegevens.
– Er zit beveiliging op deze website om deze te beschermen tegen verdachte inlogpogingen en spam.
– Er wordt zorgvuldig omgegaan met gegevens van bezoekers en gebruikers van deze website.
Mocht je nog vragen hebben naar aanleiding van deze privacyverklaring, laat dan gerust een bericht achter op mijn site.

Cookies.
liesonderweg maakt gebruik van tijdelijke cookies, kleine eenvoudige bestandjes met gegevens die op de harde schijf van jouw computer worden opgeslagen. Deze cookies bevatten geen persoonsgegevens en dienen enkel om het gebruik van de website voor jou gemakkelijker te maken. Daarnaast maakt liesonderweg ook gebruik van een speciale cookie om de website te herkennen de volgende keer dat je deze bezoekt. Met dit bestand hoef je niet telkens je naam en e-mail in te voeren. Als je in je browser het gebruik van cookies hebt uitgezet, kun je nog steeds de site bezoeken.

Bij een bezoek aan liesonderweg wordt automatisch je IP-adres opgeslagen in twee logfiles. liesonderweg doet onder normale omstandigheden niets met de opgeslagen IP-adressen. Deze gegevens worden na verloop van tijd automatisch gewist.
Verder worden er cookies van derden geplaatst onder andere door het gebruik van:
– knoppen voor sociale media
– ingesloten video’s
– hulpmiddelen voor analyse door WordPress, etc.

liesonderweg heeft het recht deze privacy verklaring ten alle tijden aan te passen. Dit zal ten alle tijden worden aangegeven.

Reacties.

– Om reactie-spam tegen te gaan werkt liesonderweg o.a. met het zogenaamde ‘eerste keer reageren-modereren’.
– liesonderweg heeft het recht reacties aan te passen of in zijn geheel te verwijderen.
– Gelukkig is niemand perfect. Klagen over taal-/schrijffouten heeft dan ook geen zin, laat een ander in zijn/haar waarde.

Afbeeldingen.

Alle afbeeldingen zijn eigen werk tenzij anders vermeld. Wil je gebruik maken van een van de afbeeldingen, contacteer me eerst, én maak een link naar de oorspronkelijke afbeelding.

Advertenties

10 gedachten over “AVG – GDPR. Privacyverklaring/Wetgeving 2018.

  1. Hallo Lies, ik heb jouw tekst ook overgenomen en aangepast voor mijn blog, in de veronderstelling dat jij het oké vindt. Ja ? Georges, Rosalientje en Spirit, mijn Feniks, zullen je eeuwig dankbaar zijn, en dat is lang !

    Like

Reacties zijn gesloten.