29 gedachten over “Mispels…

  1. Ik ken ze wel en weet hier in de geburen nog een boom staan. Eigenlijk moet men even wachten tot er een nachtje vorst is overgegaan. Ik lust bijna alle fruit maar van mispels hou ik niet.

    Like

  2. Een tante in Zeeland heeft een mispelboom. Ze zien er prachtig uit op je foto! Weet je dat ik er nog nooit eentje heb geproefd? En dat op mijn leeftijd (-:
    Lieve groet.

    Like

  3. je ziet ze wel op groentemarkten, Lies.
    zelf is het bij mij niet opgekomen om er te kopen,
    en zo appetijtelijk vind ik ze ook weer niet.
    prettige avond.

    Like

  4. Nog nooit geproefd, maar begrijp dat jij het erg lekker vindt… 🙂
    Geplukt in eigen tuintje… ?
    Lekker smullen, meis, en op naar een fijn weekend.

    Like

  5. Moest gelijk aan een spreekwoord denken, ‘zo rot als een mispel’ betekent ‘helemaal verrot, door en door rot’.
    Een mispel is een vrucht van de mispelboom of mispelaar.
    Maar eigenlijk klopt dit spreekwoord niet, want ze zijn pas eetbaar als ze er rot uitzien.
    Dus ze zijn dan pas goed. Hans
    @Het krantje gaf me een warme herinnering, heb er ook in zitten lezen. 🙂

    Like

    1. ’t Is een herfstlekkernij, Dirk, met een lichtzoete, weeë smaak. Smaken zijn moeilijk te beschrijven, toch ?! En Esther weet hoe je dat eet, lees maar hieronder…
      Lie(f)s.

      Like

      1. Zacht en bruin, MizzD, na een nachtje vorst (of diepvries). Mispels zijn slechts enkele dagen houdbaar, anders gaan ze beschimmelen en echt rotten.
        Lie(f)s.

        Like

Reacties zijn gesloten.