Brugse reien hebben opvallend helder water…

Door de coronacrisis varen er geen toeristische bootjes, dus het water wordt niet verstoord.  De modder zakt naar de bodem en we zien plots vissen zwemmen.

28 gedachten over “Brugse reien hebben opvallend helder water…

 1. Ik hoop dat wij nog lang mogen genieten van deze puurheid want door massatoerisme zal er weer vervuiling komen. Van dat laatste houd ik helemaal niet, laat staan van hun drukte!

  Like

 2. Wij willen van de coronatijd af en het is verstaanbaar, maar het heeft zoveel rust en mooie dingen teweeggebracht, wat goed deed.
  Gisteren moest ik boodschappen doen en ik schrok en stond versteld hoeveel auto’s al op de baan waren… 🤔🤔

  Like

 3. Dat is dan weer een mooie kant aan de coronacrisis, de natuur lijkt te herademen nu wij, mensen, tijdelijk niet zo’n invloed kunnen uitoefenen.

  Like

 4. Huh? Er zitten vissen in de reitjes? En dan bedoel ik exemplaren die niet standaard met de buik naar boven op het water drijven? (Nu ik dat zo typ, bedenk ik net dat dode vissen betekent dat ze eerst wel levend waren natuurlijk…). Ik kan het me nauwelijks voorstellen (maar ben er dan ook al twintig jaar weg…).

  Like

 5. Fantastisch, Moeder Natuur neemt het heft even over en krijgt nieuwe kansen.
  Van mij mag het best zo blijven.
  Mooie dag, Lies.

  Like

 6. Hiep, hiep, hoera, Lies! Ik vind dit geweldig nieuws. Net als je nu zeepaardjes kan zien zwemmen in Venetië.
  Geweldig toch?
  Lieve groet. ♥

  Geliked door 1 persoon

 7. Ze zitten er altijd maar omdat je ze nooit ziet sta je ervan te kijken hè.. van zulke grote vissen allemaal. Hier in de singels zwemmen ook knoepers en als er dan in de zomer eens zo’n stortbui is, waardoor er te weinig zuurstof in het water komt, dan drijven die helaas op hun rug.. en dan sta je ook te kijken van wat voor grote vissen er allemaal rondzwemmen normaal gesproken.

  Like

 8. Voor mij hoeft al die drukte ook niet terug te komen. Dit is toch veel mooier…

  Like

 9. Inderdaad, lieve Lies, het milieu heeft voordeel bij het coronavirus.
  Ook hier zwemmen de karpers gelukkig rond, in de singels. Hans

  Like

 10. Vissen in Brugse wateren. Zeehondjes in Oostende. Reigers in Gent. De natuur vindt het fijn dat de mens ophokplicht heeft.

  Like

Reacties zijn gesloten.