Eenzame rode beuk in bouwput…

Grootschalige werken in/onder het Koning-Albert-I-park in Brugge. Parking ’t Zand zal ondergronds uitbreiden met 635 plaatsen. Rondom/in de bouwput wordt behoedzaam omgegaan met waardevolle, oude bomen.

27 gedachten over “Eenzame rode beuk in bouwput…

 1. En dan mooi hopen dat de boom het zal redden, de bedoeling is goed maar vaak zijn het overbodige kosten omdat de boom het toch niet haalt .

  Like

 2. Amai, ferme werken. Een deel van mijn jeugd… Ik passeerde er elke ochtend en avond op weg naar school of huis, gedurende de middelbare jaren. De route naar het station.
  Mega herinneringen! 🙂

  Like

 3. de overheid dringt er op aan om meer niet verharde oppervlaktes te hebben, Lies,
  maar als ik aan ’t Zand denk, heeft men daar het tegenovergestelde gedaan…
  of die ene boom een verschil zal maken, weet ik zo niet, maar daar kan jij niets aan doen.
  prettige dag gewenst.

  Like

 4. oooh, wat goed dat de bomen kunnen blijven.
  brugge zal wel al die parking nodig hebben.

  Like

 5. Goed dat men aan de bomen denkt, hoop dat de boom zal overleven.
  Ik vraag me wel af of de wortelgroei niet ernstig wordt beperkt, want waar beton komt kunnen wortels niet meer groeien.
  Fijn weekend, Lies.

  Like

 6. Nou, dát dan gelukkig nog wél! Mooi dat ze daar de waarde van inzien.. al zullen die werken ook nodig zijn.

  Like

 7. Dacht al, ligt de bouw stil!
  Maar het is een boom die gespaard is en hopelijk de bouw zal overleven. Hans
  @Je verzoekje is gedraaid in de show, “Bank’s Radio”.

  Like

  1. Heb een jaar of 15 geleden ook een bouw meegemaakt waar veel in het beschermen van een monumentale boom werd geïnvesteerd. De boom heeft de bouwactiviteiten overleefd, maar kwam na voltooiing van het gebouw in dusdanig andere omstandigheden -minder licht, water en voedseltoevoer veranderde, etc.-, dat er geen schim meer van overbleef. Ben er de laatste 12 jaar niet meer in de buurt geweest, en ken daarom de huidige status niet.
   Onder het betreffende gebouw zat een kelder van slechts 1 verdieping. Zo te zien gaat het bij deze bouw om een kelder van minstens twee, en misschien nog meer bouwlagen.
   Hoopvol, dat deze boom meer ruimte heeft dan wij destijds ter beschikking hadden.

   Like

   1. Heb net even op streetview gekeken naar de status van de boom die we tijdens de bouw zo zorgvuldig beschermd en gekoesterd hebben. Een beetje teleurstellend, maar op de plek waar destijds de boom stond, staat nu een lantaarnpaal die een openluchtfietsstalling verlicht. De boom is geheel verdwenen. Het gebouw dat we toen bouwden was een school, vier bouwlagen hoog, exclusief de kelder.
    Een paar dingen vielen me wel op, de tegenover de school gevestigde begrafenisondernemer was er niet meer, het naastgelegen politiebureau stond er nog wel in volle glorie en de straat was helemaal opnieuw ingericht tot voetgangersgebied.
    Wat ik me nu afvraag is of de leerlingen van de school, -ze hebben allemaal na het basisonderwijs al een schoolopleiding afgemaakt-, niet (dagelijks) geconfronteerd mochten worden met de dood, maar wel met de misdaad.
    Tja, het is een keuze.

    Like

Reacties zijn gesloten.