30 gedachten over “Meikever…

 1. Insecten komen eindelijk tevoorschijn nu de lentezon doorzet. De voelsprieten van meikever-mannetjes zijn erg gevoelig voor feromonen, geurstoffen die de vrouwtjes afscheiden. Ze zijn nog gevoeliger voor alcoholen, die vrijkomen uit beschadigde bladeren. De meikever vliegt enkel om voedsel of een vrouwtje te zoeken.

  Like

 2. Jeugdherinnering, de meikever. De naam pas leren kennen toen ik naar de lagere school ging en omdat de ‘meikevertijd’ vooral in juni viel, ontging mij de logica. Als kind kende ik die naam dan ook niet, het was een ‘ekkelbieter’ of een ‘iekmulder’. We onderscheidden 3 ‘soorten’: een mulder (molenaar), een bakker en een dominee of koster. Een mulder had op z’n schild een waas alsof er een laag meel over gestrooid was. Een bakker had dat ook, maar in veel mindere mate en een dominee of koster had een glanzend bruin schild.
  In mijn herinnering lijkt het exemplaar op de foto een ‘bakker’. Het schild is niet glanzend genoeg voor een koster of dominee, maar een bakker had toch iets meer ‘meel’ op z’n schild. Ik praat over meer dan 65 jaar terug. Wil mij dus niet euvel duiden als ik het mis heb.

  Like

 3. Moet ik me nu schamen? Ik let nooit op kevers en dat soort gespuis. Ze zijn nuttig en mogen er zijn, maar niet op mijn hand. 😉

  Like

 4. die was nog op tijd, Lies, om zijn naam eer aan te doen.
  vroeger zag je die veel, maar nu eerden zelden.
  prachtige foto trouwens.
  prettige dag.

  Like

 5. Mooi plaatje, Lies!
  Ik hou niet van die kriebels… 🙂
  Fijn weekend…!

  Like

 6. Yuck yuck yuck.. ben er teveel mee geplaagd tijdens klimvakanties in mei.. was ik niet blij mee. 🙂

  Like

 7. Wat een mooie foto van de meikever. Hans
  @Je verzoekje is gedraaid in de show, “Bank’s Radio”.

  Like

Reacties zijn gesloten.